Over Stam Obdam

Carrosseriefabriek Stam Obdam (J. Stam & Zn) is een middelgroot carrosserie bedrijf welke is gevestigd in Obdam (Noord-Holland).

Wij zijn gespecialiseerd in carrosserieën op maat. Elke carrosserie wordt in overleg met de klant naar zijn wensen gebouwd. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en hoogwaardige materialen.

Kwaliteit staat hierbij voorop.

Op deze site staan volop voorbeelden van producten die wij bouwen. Kijkt u rustig rond en mocht u nog vragen hebben schroom dan niet om te bellen. Wij zijn ervoor om uw transport problemen op te lossen en samen met u naar de beste methodes te zoeken om uw transporten zo goed en efficiënt mogelijk te vervoeren.

Ook beschikken wij over een dochter onderneming. Dit is Stam-Avenhorn. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het spuiten en beletteren van bedrijfswagens. Ook kunnen zij u bijna alles leveren op het gebied van reclame. Van een balpen met uw naam tot een gevelbord.

Stukje Historie

Carrosseriefabriek Stam Obdam (J. Stam & Zn) is begonnen als een wagenmakerij en vindt zijn oorsprong in 1839. Grondlegger van J.Stam en Zn ' Jan Stam ' is in 1944 gestart als firmant in het bedrijf. Na vele jaren van hard werken wordt na verloop van tijd het pand in Spierdijk te klein voor de groeiende activiteiten.

In 1970 worden de aanliggende huizen gesloopt om ruimte te maken voor een uitbreiding. Het bedrijf blijft door groeien en ook de vrachtauto's worden steeds groter. Het oude pand voldoet niet meer aan de eisen van de moderne tijd. In 1978 wordt daarom besloten om de grote overstap naar het nieuwe industrieterrein in Obdam te maken. Dit wordt volledig opnieuw opgezet en al snel blijkt ook dit nieuwe pand te klein en wederom wordt er in 1986 een stuk aangezet.

In oktober 2001 is de nieuwste aanbouw van Stam Carrosseriefabriek gereed gekomen. Hierdoor is een werkplaats neergezet waarin zeer prettig en rendabel gewerkt kan worden. Wij beschikken nu over een van de modernste en prettigste werkplaatsen in de Nederlandse carrosseriebouw.

FaLang translation system by Faboba